Van kennismaking tot een persoonlijke ceremonie!

Julie kiezen bewust voor een zelfstandig trouwambtenaar of ceremoniespreker op jullie trouwdag. En daarmee voor persoonlijkheid, creativiteit en heel veel mogelijkheden.

Omdat we elkaar nog niet kennen en het belangrijk is dat jullie verhaal met de juiste woorden wordt verteld, gaan we een intensieve én leuke tijd met elkaar tegemoet. Hoe dat eruit ziet vertel ik je hier.

Trouwambtenaar Yvonne Dijkstra

Werkwijze

STAP 1: Eerste (online) kennismaking

Nadat jullie contact met mij opgenomen hebben, plannen we een eerste (online) kennismakingsgesprek in. Puur om te kijken of er een wederzijdse klik is. Ook spreken we tijdens deze kennismaking onze verwachtingen naar elkaar uit.

Klopt het gevoel van beide kanten? Dan plannen we een uitgebreide kennismaking in en reserveer ik (na de aanbetaling) jullie trouwdatum en tijd in mijn agenda.

STAP 2: Uitgebreide kennismaking

Dit uitgebreide kennismakingsgesprek staat helemaal in het teken van jullie verhalen, liefde en leven. Tijdens dit gesprek vraag ik alles wat ik weten wil en vertellen jullie mij wat echt belangrijk is om te delen met al jullie dierbaren tijdens de ceremonie.

Vooraf aan het gesprek heb ik ‘huiswerk’ naar jullie opgestuurd. Geen paniek, je hoeft geen moeilijke sommen of opdrachten te maken, het zijn tips om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden op de dit gesprek zodat echt alles verteld wordt wat belangrijk is.

Wensen definitief maken

Tijdens het voorgesprek nemen we de ceremonie ook van A tot Z door. Jullie kunnen dan aangeven welke muziek bij de ceremonie gedraaid moet worden, of jullie beloftes naar elkaar willen uitspreken etc.

STAP 3: Het schrijven van de speech

Bij deze stap ga ik vooral aan het werk. Ik zet jullie verhaal op papier, voeg wat van mijn creativiteit toe en maak er een onvergetelijke speech van. Voor extra informatie en verhalen neem ik in deze fase ook contact op met een aantal dierbaren van jullie. Wie dat zijn, dat mogen jullie zelf aangeven.

STAP 4: Check check dubbel check

Omdat niets zo veranderlijk is als een mens en het leven plannen we ongeveer 6 weken voor de ceremonie nog een online gesprek in. Als er iets in jullie situatie veranderd is, bijvoorbeeld qua werk, privé of sociale leven, dan kan ik dat in de speech aanpassen.

Ook kan ik jullie dan vragen stellen over zaken die ik echt zeker wil weten om kromme tenen momenten in de speech te voorkomen.

STAP 5: Laatste week voor de ceremonie

Ja, het is bijna zover: jullie gaan bijna trouwen! In de week voor de trouwerij spreken we elkaar nog even online. We lopen de ceremonie nog door, ik hoor graag hoe het met jullie is en kan eventuele vragen beantwoorden. Hierdoor weten we zeker dat alles goed geregeld is.

STAP 6: De ceremonie

Een uur voordat de ceremonie begint ben ik op de trouw locatie aanwezig. Ik kijk of alles geregeld is als afgesproken, bespreek met de ceremoniemeester of er nog bijzonderheden zijn en zorg ervoor dat de papieren, een glaasje water, zakdoeken en de hamer klaar liggen. De ceremonie kan beginnen!

Trouwceremonie in het Fries

STAP 7: Evaluatie

Hopelijk hebben we direct na de ceremonie even contact met elkaar, maar 2 tot 4 weken na jullie trouwdag spreek ik jullie graag even echt. Ik ben benieuwd hoe jullie op de ceremonie terug kijken en natuurlijk sta ik open voor feedback.

Maar dit is vooral even een moment om nog een keer na te genieten van jullie speciale dag.

TIP: volg mij om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes, ontwikkelingen, kijkje achter de schermen en leuke momenten in mijn leven als zelfstandig trouwambtenaar en ceremoniespreker.