Jullie weten dat een bruiloft niet altijd groots hoeft te zijn, daarom lezen jullie waarschijnlijk deze blog. Jullie hebben besloten om een kleine, intieme bruiloft te houden en zijn nu op zoek naar de  trouwambtenaar die daarbij past. In deze blog deel ik waarom ik als trouwambtenaar ook enthousiast ben over intieme ceremonies en wat ik voor jullie kan betekenen.

Trouwambtenaar zijn op een kleine bruiloft, wat een eer!

Het blijft bijzonder: als trouwambtenaar gevraagd worden op voor het sluiten van een huwelijk. Helemaal wanneer het om een kleine, intieme bruiloft gaat. Op een intieme bruiloft sta je als trouwambtenaar zoveel dichter in contact met het bruidspaar én de gasten. Je rol als trouwambtenaar lijkt daardoor nog groter.

Intieme bruiloft

De juiste trouwambtenaar voor een intieme bruiloft

Daarom is het zo belangrijk dat jullie echt een klik hebben met de trouwambtenaar die jullie huwelijk sluit. Als zelfstandig trouwambtenaar heb ik alle tijd voor een uitgebreid ‘klik’ gesprek als eerste kennismaking. Dit kan bij jullie thuis zijn of ergens op locatie. Dit gesprek is vrijblijvend en alleen als we van beide kanten een goed gevoel hebben, kan en wil ik jullie trouwambtenaar zijn.

Overal zijn woorden voor, soms klein, soms woorden in stilte, maar altijd passend.

Ceremonie speech voor een intieme bruiloft

Omdat je als trouwambtenaar op een kleine bruiloft ‘meer aanwezig’ bent,  kies ik voor speeches bij een kleine ceremonie bewuster de juiste woorden. Elk woord dat ik spreek draagt bij aan jullie unieke verhaal en bijzondere trouwdag.

Op deze intieme dag, waarbij jullie heel specifiek en bewust de gasten uitgekozen hebben, creëer ik graag een liefdevolle, intieme en rustige sfeer met mijn speech. Het is mooi om met elkaar een moment van oprechte verbinding te vieren. Met de juiste woorden van de speech, passend bij de intieme setting, vieren we dit mooie en bijzondere moment in jullie leven. Samen met de dierbaren die daarbij aanwezig zijn. Hierbij gaat het vooral om jullie als bruidspaar, maar aandacht voor de gasten mag absoluut niet ontbreken!

Bewust kiezen voor een intieme bruiloft

Wat de reden voor jullie intieme en kleine bruiloft ook is, tijdens de speech hou ik hier rekening mee. Staan jullie liever niet de hele tijd in de belangstelling? Dan passen we de ceremonie hierop aan. Hebben jullie iets in het leven meegemaakt waardoor een grote bruiloft niet passend is? Samen bespreken we tijdens de voorbereiding hoe ik hier voor jullie de juiste woorden aan kan geven tijdens de speech. Kunnen om wat voor reden dierbare gasten niet aanwezig zijn? Dan kijken we hoe we hier met liefde en aandacht bij stil kunnen staan.

Dat het leven niet altijd alleen maar leuk en makkelijk is, dat weten ze als geen ander. In het voorgesprek voor deze ceremonie hebben we uitgebreid gesproken over het verlies van dierbaren en hun zoontje in de afgelopen jaren.

Mijn ervaring als trouwambtenaar op kleine bruiloften

Inmiddels ben ik als trouwambtenaar voor zowel grote als kleine bruiloften gevraagd. Grote bruiloften die meer dan 24 uur duren (!) en intieme huwelijken met in totaal maar 13 personen, inclusief het bruidspaar. Waar je als trouwambtenaar op een grotere bruiloft vooraan staat, kies ik bij een kleine en intieme bruiloft vaak voor een optelling waarbij de gasten om het bruidspaar heen zitten.

Opstelling tijdens de ceremonie bij een intieme bruiloft

Tijdens het verdiepingsgesprek dat ik met jullie als voorbereiding op de ceremonie heb, bespreken we altijd jullie verwachtingen van de ceremonie, met speciaal aandacht voor de opstelling. Met het kleine aantal gasten dat op jullie bruiloft komt is er heel veel mogelijk. Zo heb ik een huwelijk gesloten waarbij het bruidspaar heerlijk op een mooie antieke bank zat met de gasten om hen heen. Hierdoor ontstond er een mooie kring van verbondenheid, zonder dat het bruidspaar echt het middelpunt was, helemaal passend bij hen.

Intieme setting voor een kleine bruiloft

Intieme setting voor een kleine bruiloft Piloersmaborg Den Ham

Kleinschalig trouwen, helemaal van deze tijd

Het kiezen voor een kleine, intieme bruiloft is vaak een hele bewuste keuze. We zien dit steeds vaker voorkomen in de trouw branche. Een kleine trouwerij wordt ook wel ook wel micro-wedding genoemd. Bij deze bruiloften ligt de nadruk op de essentie van liefde en verbondenheid. De intieme setting van een kleine bruiloft, geeft ruimte voor bijzondere details en persoonlijke accenten én aandacht voor de gasten op de bruiloft. En precies dat maakt het zo bijzonder om als trouwambtenaar hierbij aanwezig te mogen zijn.

Trouwambtenaar voor jullie intieme bruiloft nodig?

Graag kijk ik samen met jullie naar de wensen die jullie hebben voord e ceremonie. Ik kom vrijblijvend bij jullie langs voor een kennismaking waarin we alle mogelijkheden voor de ceremonie doornemen. Of jullie nu wel of niet in de middelpunt van belangstelling willen staan, een korte of lange speech willen, persoonlijke aandacht voor de gasten, alles is mogelijk. Ik denk graag met jullie mee zodat we er samen een onvergetelijke, liefdevolle en intieme ceremonie van kunnen maken.